Mesologie en Diabetes type I

Vooraf aan de diagnose Diabetes type I gaat vaak een periode van  allerlei vage en minder vage klachten. Maar we weten niet wat die betekenen. Ook de huisarts kan, voordat het echt “foute boel” is, geen duidelijkheid geven met zijn onderzoek. Je loopt dus heel vaak al een hele periode met onbegrepen klachten waar geen verklaring voor werd gevonden.

Het reguliere bloedonderzoek gaat van marges in de bloedwaardes uit die waarschijnlijk nog steeds te ruim zijn gesteld.

Tijdens een mesologische behandeling proberen we erachter te komen hoe de regulatiesystemen van ons lichaam die de bloedsuikers stabiel moeten houden, verstoord zijn geraakt.

Om zo een voor ieder specifieke manier te vinden om zijn klachten te verminderen c.q. te laten verdwijnen en dus de bloedwaardes te stabiliseren.

Wij gaan eerder dan de reguliere regels dat zouden adviseren, over op aanpassing in onze voeding.

Dit gaat samen met een voor iedereen specifieke persoonlijke suppletie, meestal in de vorm van een vetzuur of combinatie van vetzuren.

In een behandeling mesologie kun je precies meten aan welk vetzuur je het meeste behoefte hebt.

Ook deze suppletie gaat je lichaam helpen om weer beter te functioneren.

Verder proberen we je beweegpatroon aan te passen, op de voor jou juiste manier!

En wat haalbaar is!

Voor de een zal dat betekenen meer gedoseerd bewegen, die dingen doen die je wel leuk vindt en in je tijdbesteding passen.

Voor de ander moet er soms veel rustiger en minder intensief bewogen worden.

Wanneer je je lichaam uitput kunnen allerlei regelsystemen tegengaan werken.

En soms ligt er zelfs een voedingsallergie achter, en blijken er dus allerlei gezonde producten voor jou opeens niet meer gezond te zijn , omdat je lichaam antistoffen is gaan maken tegen dingen wat ie niet zou moeten doen. Ook die ontregeling kan soms diabetisch type II veroorzaken.