De intake

Bij een eerste consult wordt een meetlijst gemaakt en daarna een behandelplan opgesteld.

We beginnen echter met de vragenlijst. Deze is bij het bevestigen van de afspraak via de mail mee gestuurd. Dit is van belang omdat elke klacht zich ontwikkeld heeft op een manier die voor iedereen op een persoonlijk manier tot stand is gekomen.
Afhankelijk van erfelijke aanleg en door gemaakte ziektes, maar ook van doorgemaakte emotionele periodes.

Het leven vormt ons

Een meetlijst maken betekent dat ik ongeveer 80 tot 100 acupunctuurpunten doormeet, die gelegen zijn op handen en voeten. Het doormeten van deze punten is te vergelijken met het doormeten wat een elektricien doet om te kijken of het apparaat c.q. lamp wel of niet stuk is. Wij kijken met deze meting of er energie stroomt door de energie banen die in ons lichaam lopen.

Via het meetapparaat krijg ik bepaalde waardes die gekoppeld zijn aan het gemeten punt, en zo krijgt de functie die bij dit punt hoort een waarde.
Stroomt de energie normaal door het punt of is er een tekort aan energie of een teveel aan energie op het gemeten punt. Dit geeft een normaal waarde, een te lage of een te hoge waarde.
Wanneer we alle waardes hebben gemeten,krijgen we inzicht over het functioneren van de verschillende organen in ons lichaam. En uiteraard krijgen we dan inzicht waardoor uw klachten ontstaan zijn.

Dan volgt het laatste deel van het eerste consult, hierbij testen we met hetzelfde apparaat op welke manier we de verstoorde functies weer in balans kunnen krijgen, zodat uw klachten verminderen en uiteindelijk zullen verdwijnen.
Dit kan door middel van bepaalde voedingssupplementen, kruiden en of homeopathie te gebruiken.
Ook behoort een voeding of leefadvies tot de mogelijkheden. Soms kunnen we alleen maar ondersteunen, omdat u in een situatie bent belandt waarin er constante mentale druk op u wordt uitgeoefend, die niet te beïnvloeden is, maar waar we u wel “sterker “ voor kunnen maken. Wanneer u reguliere medicatie moet gebruiken is het mogelijk om de eventuele bijwerkingen hiervan te normaliseren.
Tijdens het consult kan ik tevens gebruik maken van polsdiagnose, tongdiagnostiek en andere vormen van diagnostiek, uitgevoerd op het lichaam.

Dan stel ik een behandelplan op en maken we een vervolg afspraak. In de periode tussen twee behandelingen in is het altijd mogelijk om via de mail met mij te overleggen hoe het gaat of een vraag te stellen.

Na afloop van het consult ontvangt u de factuur die u direct kunt pinnen.

2021 © - Praktijk voor Mesologie Tilly Bouman – Van Lieshout